top of page

Tips på solskydd som skyddar utan att kladd - budget!

Något som jag tycker är extremt viktigt och som alla borde prioritera är SPF i sin hudvård. Både i ansiktet, men också på kroppen. Sommaren börjar närma sig på riktigt, vilket såklart medför fler timmar i solen. Därför är det extra viktigt att skydda huden mot solens farligaste strålar. Eftersom jag har testat en del solskydd i mina dagar - vill jag idag dela med mig av mina favoriter.


Solskydd som funkar bäst för ansiktet

När det kommer till ansiktet är det viktigaste för mig - förutom att det skyddar huden - att konsistensen är lätt och att produkten inte känns som en klassisk SPF. Det vill säga att det lägger sig som en vit hinna och/eller att det känns i hela ansikte som ett lager.


Beauty of Joseon - Relief Sun SPF50+ PA++++ Rice + Probiotics (50 ml) - reklamlänk


Med en tunn, serumliknande konsistens, har den här SPFen snabb blivit en favorit. Smälter lätt in i huden och skapar ett otroligt glow - utan att kännas varken tung eller kletig. Flyttar inte heller sminket, utan ligget fint hela dagen. Upplever inte att den täpper till porerna.


249kr för 50ml.
EVY - Daily Defence Face Mousse SPF 50 (75ml) - reklamlänk


Till en början kan den här verka svår applicerad och nästan kladdig, men den lägger sig fint på huden efter applicering. EVY har en patenterad formula som håller huden ung, samtidigt som den stärker hudens barriär. Den här SPFen har en långvarig SPF 50 och HEV-skydd.


Tips är att kika på hela serien! Jag är ett stort fan av den reparerade moussen utan spf.

- reklamlänk


171kr - 239kr för 75mlBästa solskydden för kroppen utan kladd

När det kommer till kroppen är jag inte lika kräsen. Mitt krav är dock att det inte ska lukta den klassiska doften av SPF - föredrar gärna en god doft. Det är heller inte speciellt trevligt med en vit hinna på hela kroppen, men jag upplever att ett solskydd för kroppen ofta är enklare att massera in.


EVY Sunscreen Mousse SPF 30 (100ml) och

SPF 50 (100ml) - reklamlänkar


De här två är i samma mousse konsistens som den jag nämnt ovan för ansiktet, men utan den patenterade formulan (som reparerar huden). Går att använda både på kroppen och i ansiktet, vilket jag tycker är ett stort plus. Anpassad för känslig hy.


149kr / 209kr för 100ml


Hawaiian Tropic - Silk Hydration Lotion SPF 30

- reklamlänk


Det här är min favorit för kroppen. Luktar magiskt, återfuktar huden och skyddar mot både UVB och UVA - vilket alla solskydd jag tipsat om skyddar mot. Jag återkommer alltid till den här. Dessutom är det lite skimmer i. Det känns lyxigt när solen reflekterar.


Efter en dusch kan jag rekommendera den här after sunen (reklamlänk) som doftar otroligt.


159kr för 180mlSolskydd är en hel djungel, men jag hoppas ha inspirerat er till något. Kom ihåg att det är viktigt att skydda huden och detta även om det är en molnig dag. Huden är vårt största organ och lätt att glömma bort att ta hand om.

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page