top of page

Supertipset på ett alkoholfritt rött vin

Igår spenderade jag kvällen hos en kär gammal vän. Vi lärde känna varandra tidigt i grundskolan och har hållit ihop sedan dess. Det är så otroligt fint att ha relationer som har fått växa upp bredvid varandra. Man är med om så mycket tillsammans från ung ålder. Hela tonåren är en saga i sig. Hon har dessutom precis köpt lägenhet, så jag köpte med mig en flaska alkoholfritt rött vin.


Vinglas hittar du här (reklamlänk)


Jag har egentligen ingen relation till alkoholfritt vin alls. Det enda jag hört är att det kan smaka blaskigt och inte alls är gott, speciellt den röda sorten. Men jag bestämde mig för att ge det en chans! Varken jag eller vännen var speciellt sugna på att dricka alkohol, men ville njuta av det röda vinet ändå.


Ungdomlig, fruktig smak med inslag av plommon, örter, jordgubbar och smörkola.

Tipset jag fick var detta "Domaine de la Prade" från OddBird. Extra roligt att det är ett kvinnoägt bolag från Göteborg. Kvinnan på Systembolaget berättade att bolagets vision var att skapa ett alkoholfritt vin, vars smak är så lik ett "vanligt" vin som möjligt. Jag var nöjd med smaken! Ersätter inte helt ett rött vin, men fortfarande väldigt gott. Det var väldigt trevligt att sitta och smutta på vin, med vetskapen om att varken bakfyllan eller halsbrännan kommer dyka upp dagen efter. Vill poängtera att det inte är ett sponsrat inlägg.Vi satt och pratade mycket om ångest hur vi är påverkade av det. Närmare midnatt tog jag bussen hem med pojkvännen väntades hemma. Han somnade dock snabbt efter att Manifest slogs på TVn. Har ni sett den serien förresten? Så jäkla bra! Finns på Netflix.

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page