top of page

Paula's choice, peptider och lugnande ansiktsmask

För ett par dagar sedan beställde jag hem lite ny hudvård. Under en längre period har jag läst mycket om peptider och dess egenskaper - så nu var det dags att addera det till min samling. I samma order klickade jag också hem en djuprengörande, men lugnande, ansiktsmask och en body cream.

Trots att jag älskar hudvård, så glöms kroppen ofta bort. Därför valde jag att investera i en body cream som återfuktar kroppen. Samtidigt ville jag åt något som skyddar och bygger upp hudbarriären. Det har jag insett är så viktigt, speciellt nu i kallare tider. Mitt val blev helt enkelt den här (reklamlänk).


Den här krämen är fylld med antioxidanter och reparerande egenskaper, som hjälper huden med just det jag vill. Speciellt viktigt är det att ingredienserna stärker huden egen stärkande hudbarriär. Blev positivt överraskad, då den snabbt sjunker in i huden och är doftfri. Tips till alla torrisar där ute!


Ju äldre jag blir, desto viktigare blir det för mig att ta hand om huden på riktigt. En skadad hudbarriär innebär att huden nästan alltid känns torr, stram och osmidig rent ut sagt. Huden kan också reagera lättare på produkter man annars brukar tåla. Därför valde jag det här serumet från Paula's choice (reklamlänk).


Serumet innehåller peptider. Ett enkelt sätt att beskriva peptider är att det är en samling aminosyror som är sammankopplade med peptidbindningar. Dessa kan bland annat tränga ner djupare i huden och hjälpa till att förbättra hyns elasticitet, förminskar eventuella rynkor och öka kollagen-nivårerna.

Sist men inte minst i min beställning är en lermask med balanserande egenskaper (reklamlänk). Min lermask tog slut för ett tag sedan. För mig är det viktigt att kunna unna mig någon som rensar huden. Den här masken har talgabsorberande egenskaper, samtidigt som den lugnar och balanserar huden.


Fokus det här året kommer att vara peptider, ceramider, glycerin & hyaluronsyra. MEN, vi pratar mer om det i kommande inlägg..

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page