top of page

Min torsdag & en pizzeria som inte riktigt höll måttet

Hej! Idag är det fredag och jag sitter i skrivande stund med en värmande kopp kaffe framför datorn. Jag uppskattar verkligen en lång morgon såhär. Ha tid till mer än att bara ta på sig kläder och gå. Min absoluta favoritrutin är att sminka mig med en ljudbok på i bakgrunden. Det är både avslappnande och mysigt.


Började min dag på praktiken igår. Vi var ute på en rekning inför en filminspelning och sedan satt jag resten av eftermiddagen framför datorn. Har fått mycket fokus på film och foto, vilket funkar så bra för mig. Har fått utvecklas otroligt mycket i detta under den här tiden. Nästa vecka är sista veckan. Även om det ska bli roligt att komma tillbaka till skolan igen, så blir det så tråkigt att lämna gänget. Jag har haft en riktigt bra praktik!

Moreno pizzeria i Göteborg

När praktiken var över träffade jag upp en vän och åt pizza på Moreno. Det är den största pizzerian i Europa, men absolut inte den godaste. Det var väldigt roligt att testa dock. Göteborgsfamiljen brukar ha väldigt härlig inredning och deras personal har alltid varit trevlig. De äger bland annat Tyska Bron, Skanshof & Kafe Magasinet här i Göteborg.

Jag tog "pancetta", en bianco pizza med pancetta, mozzarella, pecorino, vitlök och basilika. Den var helt okej. Ingen speciellt. Vi gav betyget 2,5/5 till stället och maten med kommentaren "fancy lokal pizzeria". Precis så kändes det. Pizzan var liksom ingenting man inte kan köpa med sig hem på en lokal pizzeria. Drinkarna kan jag tänka mig är i samma klass som på resten av deras restauranger - alltså väldigt goda.

Fördelen med den typen av mat är att man inte behöver vänta på maten speciellt länge. Vi som var hungriga redan innan vi kom dit, var väldigt nöjda med att få in maten snabbt! När maten var uppäten fortsatte vi prata om livet ett tag till, innan vi begav oss hemåt.


Väl hemma passade jag på att se Filippa Toremos dokumentärserie på SVT. Så otroligt fin. Hela hennes historia tycker jag är otroligt fin. Är väldigt glad att hon valt att dela den här känsliga delen av hennes liv. Tror att det är många i samma position, som får ett lugn. Att de inte är ensamma.


Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page